Produkter för fuji olja europe (2)

Oliveoljaanalys

Oliveoljaanalys

De obligatoriska analyserna: Ett reglerande dokument från den europeiska kommissionen styr analyserna av olivoljor: klicka här En olivolja måste uppfylla ett antal fysikaliska och kemiska parametrar för att kunna märkas som VIERGE EXTRA, VIERGE eller LAMPANTE (olämplig för konsumtion inom EES). Förordning 2568/91 från den 11 juli 1991, publicerad i Europeiska gemenskapernas officiella tidning, anger de kriterier som måste följas (se schema nedan). Laboratoriet LAHN erbjuder vanliga analyser av olivoljor: syraindex, peroxidindex, UVK-mätning (K270 – K232). En så kallad "lampante" olja är olämplig för konsumtion inom EES. De är avsedda för oljelampor, därav beteckningen "lampante". Analyserna K232 OCH K270 Dessa fysikaliska och kemiska mätningar är avslöjande för den goda bevaringen av olivoljor.
Olivolja - med Basilika

Olivolja - med Basilika

Le Moulin Paschetta Henry erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa oljor. Sedan 1922 har vårt företag producerat och tillverkat olivolja med fokus på hållbart jordbruk samtidigt som vi bevarar traditionella tekniker. Olivskörden sker manuellt med hjälp av hand- och pneumatiska kammar för att bevara kvaliteten på oliverna. Därefter maler vi frukten med en enkel mekanisk teknik utan tillsats av kemikalier eller temperaturförändringar. I slutet av denna process får vi en extra jungfruolivolja med en fri syra under 0,8%.